Единственият българин в елита на ски скоковете Владимир Зографски завърши на

...
Единственият българин в елита на ски скоковете Владимир Зографски завърши на
Коментари Харесай

Владимир Зографски завърши на границата на топ 20 в първия си финал на Игрите в Пекин

Единственият българин в елита на ски скоковете Владимир Зографски завърши на 22-о място във финала на нормалната шанца на Зимните олимпийски игри в Пекин.

Той не успя да сложи нов персонален и народен връх от позиция на класиране, като събра общо 245.3 точки. В първия си скок преодоля 99 метра за 126.7 т., а във втория - 97 за 118.6 пункта.

На предходните Игри в Пьончан през 2018 Зографски записа най-хубавото показване в историята на българските ски скокове с 14-ата си позиция на естествената шанца, подобрявайки тогавашното върхово достижение на Владимир Брейчев - 19-о място от 1984 година в Сараево.

" Всичко зависи от изискванията. Ако изискванията са такива, каквито първоначално, можеше да се изкача малко нагоре. И в квалификациите, и в тренировките скачах по-добре. Не успях да направя скоковете, тъй като при първия отскочих по-рано, а на втория закъснях. Изпуснах огромен късмет, не си свърших работата ", остана неудовлетворен Зографски.

" За огромната шанца би трябвало да направя два положителни скока. Научих в този момент, че човек би трябвало да е спокоен. Грешките ми евентуално се получиха от прекомерното предпочитание. Дано да имам шанс и да направя два положителни скока на огромната шанца ", добави той.

Титлата на естествената шанца завоюва любимецът Рьою Кобаяши от Япония със общ брой 275.0 точки. Сребърният орден е за австриеца Мануел Фетнер (270.8), а бронзовият - за поляка Давид Кубацки (265.9). Трикратният олимпийски първенец Камил Стох направи разочароващ втори скок и приключи на шеста позиция с 260.9 точки.

Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР